Recenze: Dívka v ledu

úterý 9. května 2017

Ahoj,
dneska se vám pokusím přiblížit první případ detektiva šéfinspektora Eriky Fosterové. Knížku jsem přečetla vcelku rychle a to ze dvou důvodů. Ten první byl, že jsem ji prostě musela rychle přečíst, jelikož na ni v knihovně čeká spousta lidí. A ten druhý byl celkem prostý. Dívku v ledu autor napsal velmi čtivě a napínavě. 

Autor: Robert Bryndza

Rok vydání u nás (v originálu): 2016 (2016)

Nakladatelství: Grada

Počet stran: 448

Žánr: Detektivky

Děj

Při chladném dni v jižním Lodnýně je objeveno pod vrstvou ledu tělo mladé ženy z vliné a bohaté rodiny, jenž měla poněkud dokonalý život, až do teď. K vraždě přivolají detektiva šéfinspektora Eriku Fosterovou, která při důkladnějším pátrání vidí souvislosti mezi její vraždou a smrtí tří prostitutek. Všechny byly uškrceny, měly svázáne ruce a nalezeny ve vodních plochách v Londýně. Eričino pátrání ovlivňuje nejen vlivný otec zavražděné, který si myslí, že do něj může zasahovat, ale i tajemný vrah, jenž ji pomalu dýchá na záda. 

Můj názor

Do rukou se mi dostala čtivá a hlavně napínavá detektivka. Detektvivku jsem myslím četla poprvé. Popravdě, když jsem si ji odnášela domů z knihovny, věděla jsem jen jak se jmenuje. Děj mě tedy příjemně překvapil. Pokud hledáte napínavější četbu, která není třeba fantasy nebo tak něco, je tato kniha určená pro vás. 

Hodnocení

Rozjezd: 10%
Těšení na čtení: 10%
Sympatie postav: 9%
Styl psaní: 10%
Nudné pasáže: 9%
Nápad: 8%
Popis: 10%
Předvídatelnost: 10%
Jak mě bavila: 10%
Očekávání: 10%
_______________
Celkem: 96%

Kde knihu koupíte nejlevněji, se dozvíte na Srovname.cz


2 komentáře:

  1. Skvělá recenze :) Už jsem četla obě knihy z této série :) Ale Dívka v ledu na mě moc nezapůsobila, znám i lepší krimi :) Mě to přišlo jako Hra o trůny mezi policajty o tom, kdo nakonec případ povede :D Ale druhý díl je lepší :) Bude se ti líbit ještě více :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. Ano, bylo to takové. Jsem zvědavá na druhý díl.

      Vymazat

Četli jste tuto knihu? Podělte se o svůj názor. Každý komentář potěší!

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS