Recenze: Láska v prachu hvězd

neděle 1. října 2017

Hledáte vtipnou knížku?
Která není složitá na přemýšlení a nemá úctyhodný počet stran? Tak Láska v prachu hvězd je napsána přímo pro vás. Po delší době si můžete přečíst recenzi a článek vůbec. Užijte si čtení a do komentářu mi můžete napsat, jestli jste knížku četli a jak se vám líbila.

Autor: Krystal Sutherlandová
Série:
Originální název: Our Chemical Hearts
Žánr: Young Adult, Romány
Rok vydání u nás (v originálu): 2017 (2016)
Počet stran: 304 
Nakladatelství: Yoli

Děj

Henry Page, dovolím si říct, má celkem nudný život. Ve škole se snaží o dobré známky, kvůli vysoké. Ve společnosti se sice baví, ale né moc. Snaží se nebýt podivín. Celou střední sní o tom, aby byl redaktorem školního časopisu. Psaní mu totiž neskutečně jde. Dokonce lépe než mluvení. Jenže pak se to tak nějak zvrtne. Potká totiž Grace. Grace no, je to taková šedá smutná myška. Chodí v klučičím oblečení, s nikým se nebaví. Všechny od sebe odhání. Jenže Henry se do ní totálně zamiluje a udělá vše pro to, aby se znovu smála. Na úkor všeho. 

Můj názor

Velice vtipný, jenže jednotvárný příběh. Pokud hledáte jednoduchou knížku, která nepostrádá vtip, tak je tato správná volba. Četla se vcelku rychle, a i když na to nevypadá, má rozsah třista stránek. Nejspíše proto, že v ní najdete i chaty. Takže po grafické stránce dobrý. Od děje nečekejte nic moc převratného. Není to slabá, ani průměrná knížka, ale zase není úplně top. Plusové body má za zmiňování Harryho Pottera a prostě hodně přirovnávání s věcmi, které známe všichni. 

 Ukázka

Tmavé vlasy mi padaly na ramena a hodně jsem si oblíbil otcovu sportovní bundu z osmdesátých let. Dalo by se říct, že jsem vypadal jako mužská verze herečky Summer Glau zkřížená se Severusem Snapem. Odečti orlí nos, přidej pár pih a heleme se: máme perfektní recept na Henryho Isaaca Page. 

Hodnocení:

Rozjezd: 10%
Těšení na čtení: 9%
Sympatie postav: 8%
Styl psaní: 9%
Nápad: 8%
Nudné pasáže: 9%
Popis: 9%
Předvídatelnost: 7%
Jak mě bavila: 10%
Očekávání: 8%
__________________
Celkem: 87%

Pokud se vám knížka zalíbila a chtěli by jste si ji koupit, navšivte Srovname.cz


5 komentářů:

Četli jste tuto knihu? Podělte se o svůj názor. Každý komentář potěší!

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS