Na téma: Nejkrásnější knižní obálka

úterý 16. ledna 2018

Ahoj,
před dávnou, dávnou dobou vydala Klárka první díl tohoto článku. Jelikož byly Vánoce a já jsem měla talentovky, které jsem snad zvládla dobře, tak jsem trochu hodně zanedbala blog. No, s tímto článkem mám skluz tři týdny. Se stává. Ale nemělo by. Nicméně v předchozím vydáním tohoto článku, které si můžete přečíst zde, mi Klárka zadala téma nejhezčí knižní obálka. Moc dlouhou chvíli jsem přemýšlet nemusela, jelikož mi hned bylo jasné, kdo bude můj favorit. A právě o něm píši tento článek.

Selekce


Bezkonkurenčně tuto pozici vyhrály obálky knih Kiery Cassové, jelikož takovou nádheru jen tak nepotkáte. O této spisovatelce jsme se zmiňovaly i v tady vtomo článku. OK, některé ji šlapaly na paty, například trilogie o Laře Jean Všem klukům, které jsem milovala, protože tyto jsou opravdu taky top, ale rozhodla jsem se pro Selekci. 

Obecně se na románech objevují postavy nebo ženy z profilu, ale po takových já nešahám, protože už vím, že to bude takový no kýč. Znáte ten typ? Dobře, beru že se to někomu líbí, ale já prostě na to nemám věk. To mi připomíná jednu takovou mou příhodu. Vracela jsem v knihovně přečtené knížky a byla přede mnou taková paní v důchodu. Četla detektivky. Já jsem si tak vyložila knížky na pult a ona si začala předčítat jejich názvy: ,,Tragická historie nás dvou, Jsem romantik, ale léčím se, Tíha vesmíru...“ a pohotová Klaudie odpověděla: ,,No to bude spíše pro mladší.“ Až po vyslovení těchto slov mi došlo, že jsem tímto tu paní mohla urazit, ale naštěstí se tak nestalo. 


Zpátky teda k těm kráskám, protože pane bože. Nikdy, fakt nikdy se na ně nemůžu vynadívat. Buď už kvůli Americe nebo Eadlyn, i když Americu mám radši. Slečnám to na obálkách opravdu sluší. Anebo díky překrásným šatům. Prostě obléct si takové šaty, to je sen. No možná jen sen, asi budou velmi nepraktické. Na plné čáře u mne vyhrávají šaty, jež zdobí obálku První. Nádhera, i když ty z Dcery jsou také krásné. 


Jak se fotily tyto obálky? Slečna si v šatech stoupla do takového osmiúhelníky (nevím) ze zrcadel na kterých byly pověšené světýlka a v jednom ze zrcadel byl otvor na objektiv foťáku. A je to.


Navíc se tyto obálky ladí do tónů mé oblíbené fialové, takže mé srdce vždy zaplesá. Úžasně se fotí. 


Závěrem tohoto článku je mým úkolem zadat Klárce téma do jejího článku, jenž by měl vyjít za tři týdny. Takže Klárí, tvým úkolem bude sepsat článek na téma čtečka VS papírová kniha. 


Pokud by jste si chtěli zakoupit Selekci nebo zjistit její aktuální nejlepší cenu, tak koukněte na Srovname.cz

Jaká je podle vás nejkrásnější knižní obálka?

6 komentářů:

Četli jste tuto knihu? Podělte se o svůj názor. Každý komentář potěší!

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS