Deník knihomola - duben

úterý 8. května 2018

Ahoj!
Můj letošní průměr přečtených knih byl měsícem dubnem pokořen. V předešlých měsících jsem přečetla šest knih, no a v dubnu sedm. Tentokrát to byly výborné a super knížky. Žádné propadáky, za což jsem ráda, protože nerada trávím čas se špatnou knížkou. Život je moc krátký na špatné knihy, ale zas když je přečtu, tak mám pak s čím srovnávat. Pak se rozhodni že. Pokud mě knížka fakt nebaví, nedočítám. Prostě čau, ahoj! A tedy kterým knížkám jsem neřekla nazdar?

Paní půlnoci



Jak bych mohla nedočíst tuto nádheru. Bylo to mé první setkání s Cassandrou Clare a musím říci, že se automaticky zařadila mezi mé velmi oblíbené autorky. Knížka nebyla nudná, ale mega čtivá. Nepostrádala vtip, chvíle kdy se mi tajil dech a prostě byla téměř dokonalá. Navíc tam bylo plno fantasy prvků a to já prostě doslova žeru. A možná, když nad tím teď přemýšlím, se možná dočkáte recenze. Fakt doporučuju. 

Už jsem normální?!?


A po tak na přemýšlení a soustředění náročné knížce jsem chtěla něco na oddych, a tak na mne vykoukla z poličky tato romantika, tentokrát z reálného světa. Dočteme se o dívce, která se snaží po nemoci, jež pořád má, zařadit do normálního světa amerických/anglických (teď si za boha nemůžu vzpomenout) teenagerů. A co si budeme povídat, u nás toto fakt není (aspoň myslím). Nicméně Evie se opravdu snaží, i když trpí poruchou, při které propadá rituálům. Třeba si myje ruce do krve a pořád pro ni nejsou čisté. Bylo to vcelku zajímavé počtení z pohledu šestnáctileté holky, která dělá věci i jako všichni ostatní, ale s tím, že před nimi cosi skrývá. Ale je to pouze young adult kniha. Nasmějete se u ní, prostě potěší a pohladí po duši a zároveň se celkem zamyslíte nad tímto problémem. 

Zadrž hvězdy


Tohle bych řekla, byla jedna zrovna z těch slabých knih. Dva astronauti se nachází ve vesmíru daleko od své vesmírné stanice a mají kyslík pouze na devadesát minut. A téměř jistě ví, že umřou. My, jakožto čtenáři, sledujeme jejich pokusy o záchranu sebe sama a mezitím se textem prolíná život od jejich společného setkání, který se odehrává v budoucnosti. Musím však podotknout, že se autorka nezabývala tvorbou nového prostředí až tak důkladně, jako třeba Veronica Rothová nebo Sarah J. Massová. Dosti ten děj v tomto pokulhává. Avšak celkem to skřípe i ve vývoji té knížky a vztahu těch dvou. Seznámíte se s jejich příběhem a pak... A pak vás konec rozbije a znovu a nakonec rozseká. Protože ten konec, s takovým jsem se ještě nesetkala. 

Divotvůrce


Takový to když už všichni čtou druhý díl a ty nemáš přečtený ani první. A takový pocit, když ta knížka stojí na poličce v knihovně. Jéj.  Znáte? Kdykoliv jsem se podívala na Insta, tak všude bylo, jak je druhý díl lepší než první, já v to doufám, protože to byl takový lepší průměr. Ten nový svět byl fajn, ale nebyl výborný, abych si z toho sedla na zadek. Příběh byl taky fajn a kočkoveverák byla taková mile arogantní postava, kterou prostě nemůžete nemilovat. Prostě nevím, co k tomu více říct, prostě to bylo fajné


3,5/5*

Muffin a čaj


Zase instagramový boom. Davová vlna šílenství po této tenké knížce od českého autora. Nejdříve jsem si nebyla jistá, zda se tento český autor vyrovná těm zahraničním (upřímně nemám moc dobré zkušenosti), ale po přečtení můžu říci, že Muffin a čaj je na úrovni knížek podobného typu od zahraničních autorů. Hledáte-li milé, krátké a jednoduché počtení, tak tento román doporučuji. Není zde nic moc k přemýšlení, setkáme se s téměř obyčejnými problémy mladých lidí. A s tím, že čteme z pohledu obou chlapců, tak vidíme jak se na to každý dívá jinak a to je na této knize to podstatné. Můžu doporučit jako oddychovou četbu


3,5/5*


After tajemství


No co si budeme povídat. Příběh no ok, jisté zvraty tam byly. Chvílemi nuda. Je to takový průměr, co dějové linky týče. Jenže to fakt sakra čtivé. Opravdu hodně moc. Tady v tomto díle vídíme, jak se Tessa i Hardin změnili od prvního dílu, hlavně ta Tessa. Víc k tomu nemám co říct, jen že těch sedmset stran jsem přečetla fakt vemi rychle.


3,75/5*

S láskou tě nenávídím



Pokud jste moji spolužáci, tak tahle knížka je přesně jako naše třída. U nás totiž nejsou žádní trojkaři. Prostě buď máte jedničky a dvojky nebo čtyřky a pětky. Tak stejně to je s povídkami v této knize. Jsou tady ty výborné a taky strašné špatné. Nevím co převažovalo. Nicméně za každou povídkou máte nějaký dovětek od zahraničních booktuberů. Přiznám se, ani jednoho neznám. Připravuji recenzi, takže více se dozvíte v ní. 


3,5/5*

Nejlepší knížka

Paní půlnoci

Nejhorší knížka

Tady je opravdu těžký výběr, protože ty ostatní jsou víceméně na stejné úrovní, ale když musím tak...
Zadrž hvězdy


Celkem stran

3 112


Tak a toto je konec mého dalšího Deníku. Tentokrát s větším počtem knih. 

A co jste přečetli vy? Četli jste něco podobného jako já? 

9 komentářů:

  1. Koukám, že v dubnu se ti obzvláště dařilo. :) Mně láká Muffin a caj a take Už jsem normální :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To ano. :) Muffin a čaj mě taky lákal a byla jsem mile překvapena. Už jsem normalní mne však překvapilo ještě více. :D

      Vymazat
  2. Ahoj! :) Skvělý článek, zrovinka čtu od Cassandry Clare Mechanického anděla a zatím se mi to líbí, jinak naprosto od ní miluju Nástroje smrti <3 Těším se až se pustím i do Paní půlnoci.. a s láskou tě nevadím na mě už taky čeká :) jinak máš mega krásný blog! Patří mezi nejhezcn, jaké jsem kdy viděla, jinak dala jsem odběr, nekoukla by jsi kdyžtak také na můj? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ostatní série jsem od ní ještě nečetla, ale chystám se na ně. Děkuji moc. :D Jasně, ráda se podívám.

      Vymazat
    2. Bohužel jsem nikde nenašla odkaz na tvůj blog, napiš když tak odkaz. :)

      Vymazat
  3. Pani pulnoci taky na me ceka, ale zarekla jsem se, ze to prectu az bude komplet serie. Jestli me to bude hodne bavit, chci to cist za sebou... :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Žádnou z knih jsem nečetla, ale chystám se na Muffina a lákají mě i serie od Cassandry Clare. :-)
    Já jsem v dubnu přečetla knih 10, což je plus mínus můj průměr, ale květen vypadá špatně... Dočítám teprve druhou, je to bichle od Kinga a tam je to čtení prostě pomalejší...:-D :-D Zítra ji snad dočtu a vrhnu se na další a snad aspoń těch 5 knih nakonec stihnu :-) Nebo třeba šest...:-)
    Hezký čtecí květen přeji! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Obě uričtě zkus. :) Deset knih je paráda. Jasně no, jsou tlustější. Pět je taky fajn. Děkuji, tobě taky. :D

      Vymazat

Četli jste tuto knihu? Podělte se o svůj názor. Každý komentář potěší!

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS