Antistresové omalovánky. Plní svůj účel?

pátek 7. července 2017

Ahoj,
vítejte u dnešního článku. Dnes vám tedy povím o těchto antistresových omalovánkách. Většina z vás o nich určitě slylšela, někteří je máte doma. Poslední dobou se z nich stal takový boom, že už si je můžete koupit jako takový doplněk k vašim oblíbeným sériím, například můžete vybarvit Selekci, Skleněný trůn, Harryho Pottera a další. 


Když jsem si vybírala, ty které si koupím, celkem jsem váhala nad zmiňovanými fanouškovskými omalovánkami. Vždyť Selekci doplňují tak úžasné citáty, ve Skleněném trůnu najdete důležité úryvky a obrázek k vybarvení se k nim vztahuje a Harry Potter je prostě srdcovka. Jenže mně by bylo líto kdybych třeba nechytila barvu a upřímně, u tohoto druhu by jste měli dodržet jakési nepsaná pravidla, například že Americe vybavíte vlasy krásnou zrzavou nebo že Hedvice vyrostlo peří bílé s černým mourováním. A to by nebylo to pravé ořechové pro mně. Já jsem se chtěla hlavně vyřádit tak, aby to třeba neodporovalo realitě. A proto jsem si vybrala Magickou džungli, tam to přece hraje všemi barvami, no ne?

Autorkou této knížky, jestli se to tak dá řící, je Johanna Basfordová. Magická džungle jsou její čtvrté omalovánky. Nejde pouze o vybarvování, ale hledáte i zvířátka, která máte vypsaná na začátku knihy. Na jejím konci najdete klíč. Nechybí ani místo pro zkoušení barev.





Vybarvit můžete opravdu všechno od obálky přes samotné omalovánky až po třeba titulní stranu. Já jsem si je tedy koupila v MK knihkupectví za 250 korun. Vybarvuju klasickými pastelkami od mapedu, jak jinak. Baví mě různé stínování a kombinování barev. Tady máte zatím to, co mám vybarvené. Poslední obrázek ještě není hotový.







Pokud nebudete přísně dodržovat přetahování, myslím že si při vybarvování odpočinete. Barvit můžete čímkoliv, já však preferuji již zmiňované pastelky.



Antistresové omalovánky tedy vřele doporučuji. Pokud si budete chtít nějaké koupit s hledáním nenižší ceny vám pomůže Srovaname.cz

6 komentářů:

  1. Krásné omalovánky :) Moc se mi líbí. Myslím, že by mě bavilo si vybarvovat :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju. Jo myslím, že to můžeš zkusit. Fakt to funguje :D

      Vymazat
  2. Já už strašně dlouho chodím okolo omalovánek Selekce ale 200 kč a víc za omalovánky mi přijde fakt ujetý! Ale nejspíš na ně našetřím a objednám si je z megaknih. Jinak moc pěkný článek! :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No právě. Já jsem naštěstí vyhrála poukázku v knihovně na dvě stovky, takže mně stály v podstatě jen pajdu. Našla jsem i takové za pět stovek, což už je faaaakt hodně. Děkuji! :D

      Vymazat
  3. Já si k tomu obvykle pustím Youtube, poslouchám a vybarvuji. A je to fajn :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano je, takový relax. S Youtubem jsem to ještě nezkoušela, tak díky za radu a vyzouším! :D

      Vymazat

Četli jste tuto knihu? Podělte se o svůj názor. Každý komentář potěší!

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS