Deník knihomola

středa 19. července 2017

Ahoj,
opět po dlouhé době a taky zase se spožděním vás vítám u dalšího Deníku knihomola, jenž se v podstatě skládá z knih, které jsem přečetla za uplynulý měsíc. Doufám, že na žádnou nezapomenu, hold s létem přišel i čas, kdy si už tak poctivě nezapisuju právě čtené knihy. Přečetla jsem jich poměrně dost, tak snad dočtete až na konec tohoto článku. 

Noční lov


S Nočním lovem jsem dlouho otálela, vlastně už ani nevím proč. Asi jsem čtení odkládala kvůli žánru knihy, jelikož detektivky nejsou mým středobodem zájmu. Nicméně se v knize setkáváme s druhým případem Eriky Fosterové, řeší případ sériového vraha, který po sobě nezanechává stopy. Knížka byla napínavá a přečetla jsem ji během dvou dní. Fotka je z mého Článku o všem a o ničem.

Třetí stříbrná kniha snů


Tak tato knížka je další na mém seznamu přečtených. Poznamenala jsem si pár citátu. U Kerstin Gierové vždycky nějaké najdete. Knížka byla parádní, jak už to u této autorky bývá. Liv řeší záležitosti se  sny a s Arthurem, do toho ještě matčinou svatbu a s Henrym taky na tom není nějak dobře. Pobavíte se u ní. Autorčin styl je nezaměnitelný, prostě bombový. Doporučuji! PS: Fotka je z Klárčiného Deníku knihomola.

Scarlet


Další díl ze série Měsičních kronik, opět byl úžasný. Scarletina babička zmizela a ona věří, že to nebylo jen tak náhodou. Policie případ uzavře a to Scarlet ještě více namíchne, a proto se ji vydá hledat sama, aby toho nebylo málo do všeho se přimíchá tajemný Vlk. Nádherný příběh plný nečekaných zvratů. Miluju to. Prostě série ušitá mi na míru.

Dospělost je mýtus


Aneb knížečka, kterou máte zfouknutou za půl hodiny. Pobaví vás, minimálně v polovině se uvidíte. Prostě normální věci z každodeního života. Nevím, co ještě dodat, tak vám tady přikládám ukázku:

Pasažérka



Takže ehm, obrovské zklamání. Třičtvrtiny knížky nuda, úplně až ke konci se to dalo číst. Jako nápad není špatný. Etta uslyší volání brány do které skočí. Ocitne se na lodi kdesi v Atlantiku v roce 1677 (tuším správně?). Brány se nacházejí po celém světě a vedou do různých časů a míst. Od jakéhosi dědka dostane za úkol donést mu takovou věcičku - Astroláb, jinak zabije její matku. Postavy byly ploché, žádné propracování. Celou knížku jsem marně čekala až se začne něco dít a ono nic. Jako ono se něco dělo, ale vůbec to nebylo ono. Prostě nuda. Knížku jsem četla asi týden a neustále jsem se modlila ať už je konec a to normálně čtu knížku o hodně kratší dobu. Rozhodně nedoporučuji, jelikož závěr, na který jsem čekala vlastně nebyl. Připadá mi to jako marketingový tah: Ha! Tak jste se nedozvěděli, co jste chtěli, proto si koupíte další díl a my si namastíme kapsu. Ne, prostě ne. Samozřejmě chápu, že se to někomu může líbit. Sto lidí, sto chutí. 

Běsnění


Po Pasažérce se mi nechtělo nic číst, ale naštěstí jsem šáhla po této knížce, kterou jsem přečetla za víkend. Povídky k sérii Šepotání sice nebyly echt, ale určitě byly lepší než výše zmiňované dílo. Šepotání není úplně TOP sérii, občasné částí jsou nudné, hodnotím celou sérii na 70%. Tuto fotku najdete v mé recenzi, kde se také dozvíte o této knize více.

Dcera čarodějnice


V zrcadle můžete vidět tloušťku knihy. No nevím, zda bude recenze. Každopádně kniha vypráví o čarodějnici jménem Bess, které umře matka (jak umřela, to vám neprozradím, protože #spoiler). Její posledním přáním bylo, aby šla za Gideonem. Ten ji naučil čarodějnictví, ale poté ji celý nekonečný život pronásleduje a Bess už toho má dost. Zařadila bych ji do průměru, částmi napínavá, částmi nudná. Autorčin styl bohužel neumí upoutat čtenářovu pozornost. 

V tajných službách: Protřepat, nelíbat


Taková milá oddechovka, jež přesahuje pouze 200 stran. Hlavní hrdinka v ní navštěvuje přísně tajnou špionážní školu. Při své první misi však potká kluka a to jí zmaří plány. Knize nechybí ani taková ta mrcha a velké přátelství, prostě příběh přímo určený pro mladší slečny.

Roztomilé malé lhářky


Tak tuto knihu proslavil předvším seriál, který byl podle ní natočen. Já seriály nesleduji, takže nemůžu posoudit. K věci, na toto dílo jsou rozporuplné názory. Mne ovšem kniha bavila, sice to byla typická středoškolská idylka, ale nechyběli ji ani vtipné scény. Vypráví teď už o čtyřech bývalých kamarádkách, kterým se ztratila jejich nejlepší kamarádka Alison. Po třech letech o jejího zmizení začnou holkám chodit vzkazy s tajemstvími, které znala pouze ona. Ale ta je přece mrtvá, nebo ne?

Nejlepší knížka

Těžký boj mezi Třetí stříbrnou knihou snů a Scarlet.

Nejhorší knížka

Asi Dcera čarodějnice, ale těsně za ní je Pasažérka.

Nejrychleji přečtená knížka

Dospělost je mýtus, to je jasné.

Nejpomaleji přečtená knížka

Pasažérka.

A to by bylo k Deníku vše.
Jaké knihy jste přečetli vy? Četli jste i některou z výše uvedených? Pokud si nějakou knížku chcete koupit, tak mrkněte na Srovname.cz, kde vám to krásně srovná ceny, takže si můžete vybrat pro vás tu nejlepší. 

6 komentářů:

  1. Scarlet skvělá :) O Pasažérce a Dceři čarodějnice jsem si myslela, že to nebude nic moc :) Po sérii Šepotání pořád pokukuji, ale přiznávám, že je to z největší části kvůli těm krásným obálkám :) Pěkně napsané shrnutí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. Šepotání můžeš zkusit, uvidíš jak se ti bude vyhovovat. :D

      Vymazat
  2. Scarlet mám v plánu. Pasažérku posouvám na seznamu 'to read' hodně dolů. Na Dceru čarodějnice mám úplně stejný názor, měla jsem hrozný problém jí dočíst do konce...

    Fandom Before Blood CZ

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Se Scarlet nebudeš litovat. Pravda, Dcera čarodějnice byla velmi zdlouhavá.

      Vymazat
  3. Noční lov byla jízda! Těším se na dalsi knihy od Bryndzi :) ostatní mě zas tak neláká, ale co mě zaujalo je jeste Mýtus :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, to byla! Dospělost je mýtus určitě zkus, nezabere tolik času. :D

      Vymazat

Četli jste tuto knihu? Podělte se o svůj názor. Každý komentář potěší!

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS