Recenze: Selekce

pátek 8. ledna 2016

Autorka: Kiera Cass
Celkem stran: 844
Jedna z našich prvních recenzí. Tu nej cenu naleznete na Srovname.cz

Pro třicet pět dívek je Selekce životní šancí. Příležitostí k útěku od života, který jim byl stanoven od narození. Být obklopena světem třpytivých šatů a drahocenných šperků. Žít v paláci a soutěžit o srdce krásného prince Maxona. Ale pro Americu Singerovou je Selekce noční můrou. Znamená to pro ni otočit se zády ke své tajné lásce Aspenovi, který je o kastu níž než ona. Nechce se jí odejít z domova a vstoupit do nelítostné soutěže o korunu.
Pak America potká prince Maxona. Postupně začne zpochybňovat všechny plány, které si předsevzala – a uvědomí si, že život, o kterém vždycky snila, si už nemůže v porovnání s budoucností představit.



35 dívek vstupuje do Selekce bojovat o prince Maxona Schreave a o titul královny. Hlavní postava a zároveň vypravěč se jmenuje Amerika Singerová.
Celý příběh se odehrává v budoucnosti, tzn., že neví co je to počítač a Halloween.  Království se jmenuje Illea, lidé žijí v kastách( 8 kast) podle životní úrovně.
Selekce je televizní show. America se tam dostala omylem, kvůli Aspenovi Legerovi a rodině. Ale po přijetí do Selekce se s ní rozejde. 
Později se Aspen objeví v paláci a America si nebude vědět rady s vlastními myšlenkami.
V paláci se America a princ Maxon považuji za nejlepší přátele, ale potom se to zvrtne v lásku.

Třicet pět dívek přišlo do paláce soutěžit v Selekci. Všechny až na šest byly poslány domů. A jen jedna se provdá za prince Maxona a bude korunována princeznou Illey.
America si pořád není jistá, kde leží její srdce. Když je s Maxonem, nechává se unášet jejich novou dechberoucí reakcí a nesní o ničem jiném, než být s ním. Ale kdykoliv vidí Aspena vykonávajícího práci strážce v paláci, je strhávána vzpomínkami na společný život, který si plánovali. Jak se skupinka zmenšila na Elitu, jsou ostatní dívky ještě odhodlanější získat Maxona - a Americe běží čas na rozhodnutí.
Právě když si je America jistá, že se rozhodla, zničující ztráta ji donutí znovu o všem začít pochybovat. A zatímco se snaží představit si budoucnost, agresivní rebelové odhodlaní svrhnout monarchii nabývají na síle a jejich plány by mohly zničit její šanci na jakýkoliv šťastný konec.

Do Elity mělo postoupit deset dívek, ale princ Maxon si vybral jen šest. America si pořád nebyla jistá, jestli by chtěla princezna, ale princ si tím byl jistý už od začátku. America je spravedlivá, skromná, chytrá a hlavě hezká. Byla by to skvělá královna. Illea se dělí na sever a jih, a jejich obyvatelé útočí na palác. Seveřané chtějí něco získat, ale nikdo neví co a Jižané kvůli rozruchu.


Když byla America vybrána do Selekce, ani ve snu by ji nenapadlo, že by se ocitla na dosah samotné koruny, natož k srdci prince Maxona. S blížícím se koncem soutěže narůstají hrozby za branami paláce a America si uvědomuje, jak je lehké všechno ztratit a jak těžce bude muset za svou budoucnost bojovat.
Po postupném vyřazování ostatních šesti dívkek, zůstali jen dvě. A jak už jsme podle názvu třetí knížky "První" poznali, že to Amerika vyhraje. A tak se taky stalo. A v tomto díle je taky hodně nečekaných zvratů. No ale to si přečtěte sami...

SEZNAM POSTAV:
America Singerová- hlavní postava
Aspen Leger- Američin expřítel, praporčík
Maxon Scheave- princ Illey
Amberley-královana
Clarkson-král
Mary-komorná
Lucy-komorná (nejmladší)
Anne-komorná (hlavní)
Celesta-účastnice
Marlee--účastnice, nejlepší kamarádka Ameriky
Kriss-účastnice
Natalie-účastnice
Elise-účastnice
Elayna-účastnice
Tuestday-účastnice
Aslhley-účastnice
Juliet-účastnice
Anna-účastnice
Zoe-účastnice
Tiny-účastnice
Bariel-účastnice
Olivia-účastnice
Camille-účastnice
Emmica-účastnice
Jenna-účastnice
Janelle-účastnice
Elizabeth-účastnice
Sosie-účastnice
a další si nepamatujeme:)
May-mladší sestra
Kota-starší bratr
Gerad-mladší bratr
Kenna-starší sestra
Silvia-učitelka dívek v Selekci
Carter-přítel Marlee

A nakonec, možná se dočkáme zfilmování této úžasné série. A také se těšíme na poslední dva díly- the Heir, the Crown


100%

Natka a Klárka


Žádné komentáře:

Okomentovat

Četli jste tuto knihu? Podělte se o svůj názor. Každý komentář potěší!

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS