Recenze: Malíř vzpomínek

pátek 17. března 2017

Ahoj,
vítám Vás u další recenze, jenž bude na zajímavou knihu. Mám ji přečtenou již delší dobu, tak jsem si říkala, že je na čase vrátit ji tam kam patří - do knihovny, aby tento krásný příběh mohl putovat dále.


Malíř vzpomínek

autor: Gwendolyn Womack

rok vydání u nás (v originále): 2016 (2015)

nakladatelství: Motto

počet stran: 368



O čem to je?

Bryan Pierce je světoznámý malíř. Jeho obrazy vyrazí tréměř každému dech. Jsou realistické tak, až to bolí. Jakoby sám Bryan stál na tom místě, viděl a dýchal tu atmosféru té doby. Nejsme daleko od pravdy, jelikož obrazy vznikají v jakémsi trasnu při kterém se mladý malíř dostává do různých dob v minulosti. Není z toho nadšen i když se vždy vrátí s nějakou novou dovedností. Umět malovat se naučil od dávného, proslulého malíře. Díky těmto snům, o kterých si myslí, že jsou vzpomínky na minulé životy, mluví tolika jazyky, že ani neví kolik jich vlastně umí. Ze začátku knihy potká půbavnou odbornici na neurogenetiku Linz Jacobsovou. Při návštěve Bryanovi výstavy upoutá Linziinu pozornost jeden obraz, který by jako vypadl z její noční můry. Zděsí ji, že je na něm každičký detail a tak se rozhodne setkat s jeho autorem. Od té doby se Bryanovi zdají ty nejživější sny, poodhalují tajemství, jehož kořeny sahají až do starověkého Egypta.



 Můj názor

Opět se setkáváme s knihou, kde hlavním námětem je čas. Spíše tedy minulý čas. Řekla bych, že toto téma bude (nebo už je) dosti ohrané. Ale v tomto případě musím nesouhlasit. Autorka nám tady ukazuje něco, co svět knih ještě nespatřil. Malíř vzpomínek, lepší název autorka vymyslet nemohla. Úplně vystihuje tuto knihu. Teď si živě představuji tah štětcem po němž se objeví vzpomínka. Kniha byla neuvěřitelně čtivá. Počteme si z pohledů různých osob a to nejen z Bryanova nebo Linziina, dokonce krátce z pohledu např. samotného Puškina. Pestrost a barevnost této knihy mě neuvěřitelně bavila. Ke konci byl děj neuvěřitelně napínavý a knihu proplétá spoustu zápletek, malých puzzlíků, které do sebe nakonec zapadnou. 

Obálka

Tohle je asi ta nejpromyšlenější obálka, kterou jsem viděla. Ale než knihu přečtete, nebude vám dávat smysl. Já sama jsem si říkala, co mají sakra společné pyramidy s malováním? Teď už to vím. Stojí za to, sednout si a prohlédnout si ji. Objevíte spostu ať už moře nebo nekonečnou poušť. 

Tak snad se vám moje recenze líbila a uvidíme se u dalšího článku. Pokud by jste chtěli zjistit nejlepší cenu Malíře vzpomínek klikněte na Srovname.cz


Hodnocení
80%

Klaudi

2 komentáře:

  1. Ahoj :) Mooooc pěkná recenze! Tahle kniha vypadá naprosto božsky a opravdu jsi mě na ni nalákala...přidávám ji na svůj obrovský seznam knih k přečtení. :D Z.
    www.susanboooklover.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, děkuju moc. Tak to jsem ráda, že recenze splnila svůj účel.

      Vymazat

Četli jste tuto knihu? Podělte se o svůj názor. Každý komentář potěší!

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS