Recenze: Láska mezi písmenky

čtvrtek 27. dubna 2017

Výsledek obrázku pro láska mezi písmenky
Autor: Jodi Picoulotová
            Samantha van Leerová
Série: -

Rok vydání originálu: 2015



Rok vydání v ČR: 2016



Nakladatelství: CooBoo

Počet stran: 350


Ahoj! Nedávno jsem dočetla tuhle knížku a váhala: Nepsat recenzi nebo ne? Ale pak jsem si řekla, že na blogu nejsem zrovna aktivní a recenze by neuškodila, takže tady je!


Na Srovname.cz najdete nejlepší cenu.


Anotace:



Co by se stalo, kdyby se princ z pohádky ocitl v našem světě a musel třeba chodit do školy? A naopak, co by obyčejný kluk dělal v pohádkovém příběhu? Šestnáctileté Delilah se povedlo nemožné – dokázala vytáhnout okouzlujícího prince ze stránek oblíbené pohádky a vyměnit ho za svého kamaráda Edgara. Setkat se tváří tvář s Oliverem bylo jako kouzlo, ale co s takovým princem v našem světě? Přece jen tu máme trochu jiná pravidla, a tak se Oliver musí stát obyčejným klukem a začít chodit do školy, i když ani neví, jak se přechází přes ulici. Zato Edgar se musí vypořádat s rolí chrabrého prince, jehož život se při každém čtení opakuje. Hranice mezi stránkami knihy a skutečností je sice průchozí, ale může najít princ z pohádkového příběhu svůj šťastný konec v našem světě?




Můj názor:

Touhle knihou jsem se musela prokousat. Neříkám to ráda, ale moc mě nebavila. Pořád jsem ji odkládala a čekala do poslední chvíle, kdy už jsem knížku přečíst musela. Nelíbil se mi styl psaní, ani celkový děj příběhu. Čekala jsem, že to bude jako nějaká pohádka, ale opak byl pravdou. Knížka na mně působila negativním dojmem. Ale v jistých okamžicích mě bavila.

Děj:

Jedná se o příběh tří lidí, Delilah, Olivera a Edgara, kteří střídavě vyprávějí ze svého úhlu pohledu, přičemž je jedna z postav v knize. Jde o to, že Delilah vysvobodila Olivera, pohádkového prince, z knížky a místo něj tam vstoupil Edgar, který toužil zažít dobrodružství, ale čím víc času je Oliver v normálním světě, tím víc nastává problémů. A že jich potom je...



O autorkách:

Jodi Picoultová (*1966) získala titul v oboru tvůrčího psaní na Princeton a magisterský titul v oboru vzdělání na Harvardu. Žije v New Hampshire se svým manželem a třemi dětmi. V jednom z rozhovorů prohlásila, že ráda zpracovává náročná témata, která je možno nahlížet z různých stran a která vzbuzují ve čtenářích mnoho otázek.
Samantha van Leerová (1996) je dcerou bestsellerové autorky Jodi Picoultové - právě s ní se podílela na vzniku dvou úspěšných knížek: Mezi řádky a Láska mezi písmenky.
V současnosti navštěvuje Vasar College a jejím hlavním oborem je psychologie, konkrétně se specializuje na vývojovou psychologii.
Spolu s Jodi mají čtyři psy: Alvina, Harveyho, Dudleyho a Olivera.



5 věcí, které byste mohli o knize vědět:



  1. Oliver je postava z dětské pohádkové knížky Mezi řádky.

  2. Delilah ho z knížky vysvobodí a Edgar, syn autorky, se s ním vymění.
  3. U knížky se vám prostřídá řada emocí.
  4. Oliver má jako jediná postava z knihy Mezi řádky život.
  5. Oliver je ve škole od Delilah hodně oblíbený.

Ukázka:

Od té doby, co jsem začala chodit do školy, mám pověst holky. Holky, která ve druhé třídě všechna přáníčka k Valentýnu pokreslila jménem své oblíbené kapely a jednou při čtení nabourala do zdi. Holky, která nedávno potvrdila, že je jedním z největších mimoňů ve škole, když během hodiny plavání dala omylem pěstí nejoblíbenější holce ve škole.

Hodnocení:

Rozjezd: 10%
Těšení na čtení: 6%
Sympatie postav: 9%
Styl psaní: 7%
Nudné pasáže: 4%
Nápad: 9%
Popis: 8%
Předvídatelnost: 8%
Jak mě bavila: 5%
Očekávání: 6%

Celkem: 72%


Pro jednou jsem trošku přepla a psala negativněji, ale i tak doufám, že se vám recenze líbila a chci dodat, že vás od Lásky mezi písmenky nechci odradit, protože je to čistě můj názor.


2 komentáře:

  1. Já si tuto knihu chci přečíst. A neboj. Tvoje recenze mě vůbec neodradila. Chápu, že se některé knihy někomu nelíbí. Tak jsem zvědavá, jaké to bude u mě.
    Jinak pěkná recenze

    OdpovědětVymazat

Četli jste tuto knihu? Podělte se o svůj názor. Každý komentář potěší!

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS