Recenze: Šťastně až navěky

pátek 14. dubna 2017

Autor: Kiera Cassová

Série: Selekce

Rok vydání originálu: 2015

Rok vydání v ČR: 2016

Nakladatelství: CooBoo

Počet stran: 368


Ahoj! Jsem neuvěřitelně ráda, že vám můžu napsat recenzi na tuhle další knížku Kiery Cass. Tentokrát plnou novel!  Ale budu se je snažit omezit... Řekla jsem si, že napíšu recenzi a pár částí popíšu zvlášť. Bavte se!

Anotace:
Kniha povídek ze světa Selekce. Než se America přihlásila do Selekce, jiná žena musela projít touto soutěží, aby se stala královnou. Aspen nikdy nevěřil, že se vymaní z chudoby, která provázela všechny příslušníky jeho kasty. Avšak poté, co se stane strážcem, dokáže, že kasty nemusí určovat lidskou budoucnost. Marlee Tamesová se přihlásila do Selekce a prince Maxona zbožňovala, ale nikdy by si nepřipustila, že se může zamilovat i do někoho jiného. Princ si nikdy nemohl vybrat, co bude dělat – o všem rozhodoval jeho otec, ale nyní nastal okamžik, kdy vše musí vzít pevně do svých rukou.

Sbírka povídek ze světa Selekce, v níž se hlavními postavami stávají princ Maxon, strážce Aspen, účastnice selekce Marlee nebo současná královna. Titul navíc obsahuje bonusové scény, epilog, mapy a ilustrace.

Můj názor:
Já jsem si tu knížku zamilovala! Nemohla jsem přestat číst, i když už bylo po půlnoci. Já zbožňuju celou sérii, i když jsem se trochu bála zklamání u Dcery, kvůli negativním komentářům na Databázi knih, ale nelitovala jsem. Podle mně je Kiera Cass výjimečně nadaná osoba. Pokud jste si přečetli první trilogii a líbila se vám, myslím, že se vám bude líbit i Šťastně až navěky. A nevadí, když nemáte přečtenou Dceru, protože se knížka neváže na Dceru, ale jenom na Selekci, Elitu a První.

O autorce:
Výsledek obrázku pro kiera cass
Kiera Cass, narozena v květnu 1981 v Jižní Karolíně, je americká spisovatelka zaměřena na kategorii young adult. Po střední škole se její touho stalo divadlo. Svoji prvotinu Siréna vydala v roce 2009. Ta však neměla příliš velký úspěch. Svoji druhou knihu Selekci, první knihu z triologie Selekce, vydala v roce 2012. Ta se během krátkého času stala bestsellerem. A k tomu jí velké množství nezdravých dortů.

7 věcí, které se můžete v knize dozvědět:
  1. Šťastně až navěky je plná novel na Selekci.
  2. Kniha je rozdělená na osm částí (novel)
  3. Před většinou novel je pár slov Kiery k této části.
  4. Ukáže se, že nic není tak špatné jak se zdá.
  5. Téměř všichni si najdou svůj šťastný konec.
  6. Slova v kapitolách, které už se staly v Selekci se v Šťastně až navěky naprosto shodují.
  7. Je tam plno náčrtků, které nakreslila sama Kiera Cass.

Královna

Výsledek obrázku pro amberly schreaveDěj:
Amberly, bezhlavě zamilované do prince Clarksona, se naskytne úžasná příležitost, stejně jako dívkám z celé země, poznat prince a stát se jeho ženou a královnou Illey. Amberly se dostane mezi pětatřicet vylosovaných a tím se uskuteční nejen její sen, ale i velká příležitost. I když ví, že když je ze čtvrté kasty a bydlí v Hondurague, jedné z nejznečištěnějších provincií Illey, nebude to mít jednoduché. Ale Amberly by za Clarksona položila život. A všichni víme, jak to zkončí.

Ukázka:
"Takže... co přesně děláte?"
     Nechala jsem bonbón spadnout zpátky na talíř a dala si ruce do klína. "Převážně sbírám kávové plody. A pomáhám s vylupováním zrn."
     Mlčel.
     "Kdysi byla schovaná hluboko v horách - myslím tu plantáž - ale dneska tamtudy vede spousta silnic. Zjednodušilo to dopravu, ale vzniká víc smogu. S rodinou žijeme..."
     "Přestaňte."
     Sklopila jsem oči. Nemohla jsem za to, čím se živím.
     "Vy jste Čtvrtá, ale děláte práci Sedmých?" zeptal se tiše.
     Přikývla jsem.

Princ


Výsledek obrázku pro MAXON schreave
Děj:
Maxon právě oslavil osmnácté narozeniny a ví, co ho čeká. Musí si najít manželku v Selekci. A asi všichni chápou, že se mu to nechce, což je pravděpodobné. V den jeho oslavy mu kamarádka Daphne poví, že ho miluje a to není zrovna běžné a navíc on má závazek v Selekci.

Ukázka:
Za pouhých pět minut se mi měla odhalit celá má budoucnost a přišlo mi, že každou vteřinou začnu nejspíš zvracet.
     Velice vlídná vizážistka mi utírala pot z obočí.
     "Jste v pořádku, pane?" ptala se, zatímco mi po nich přejížděla hadříkem.
     "Jen jsem si tak naříkal, že žádná z toho kvanta rtěnek, které támhle máte, není zřejmě můj odstín." Máma to tak někdy říkala -není to můj odstín. Ne že bych zrovna tušil, co to přesně znamená.
     Zasmála se, stejně jako máma a její vizážistka.

Hodnocení:
Rozjezd- 9%
Těšění na čtení- 10%
Sympatie postav- 10%
Styl psaní- 10%
Nápad- 10%
Nudné pasáže- 8%
Popis- 10%
Předvídatelnost- 10% (To se teď trochu špatně určuje.)
Jak mě bavila- 10%
Očekávání- 10%
¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
Celkem: 97%

Pokud si chcete tuhle knížku pořídit. Koukněte se na Srovnáme.cz , kde najdete nejlepší cenu.


Bohužel jsem zjistila, že kdybych popisovala další novely, bylo by tam hodně spoilerů, takže snad se vám článek líbil a nenudil vás.



2 komentáře:

  1. Krásný článek! Já jsem ji také četla a jako Selekcomaniačce mi nesmí chybět v knihovničce. Jsem moc ráda, že Kiera tuto knihu napsala, protože jsme se dozvěděli dost zajímavých věcí! :)
    www.susanboooklover.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat

Četli jste tuto knihu? Podělte se o svůj názor. Každý komentář potěší!

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS