Recenze: Fantastická zvířata a kde je najít (původní scénář)

pondělí 24. dubna 2017

Ahoj!
Konečně se mi do rukou dostal scénař k úžasnému filmu od J. K. Rowlingové. Byly jsme na něm s Klárkou v kině. Její recenzi si můžete přečíst zde.  Film má mít ještě další čtyři pokračování, na které se samozřejmě nemůžu dočkat. A teď ke scénáří. Není to normální kniha, ale scénář.

Autor: J. K. Rowlingová

Rok vydání u nás (v originálu): 2017 (2016)

Nakladatelství: Albatros

Počet stran: 288

Žánr: Fantasy, Pro děti a mládež, Pohádky

Děj

Mlok Scamander přijíždí do New Yorku roku 1926 s čarovným kufrem. Mlok se věnuje poznávání, bádání a opečovávání magických tvorů. Shoda náhod ho zavede do banky kde potká nečara (mudlu) Jacoba Kowalského, jenž vlastní podobný kufr. A jak už to bývá, páté se sejde z devátým a kufříky si prohodí. Jejich cesty se rozejdou a ta Mlokova se sejde z bývalou bystrozorkou Tinou Goldsteinovou. Ta svou práci bere vážně. V tu chvíly ve svém bytě Jacob otevře "svůj" kufr a problém je na světě. Pár zvířat totiž uteče. 
Podle mě strach znamená trpět dvakrát. - Mlok Scamander

Můj názor

Jako první jsem viděla film, logicky, když byl dříve než kniha, že? Abnormálně se mi líbil. Úžasné filmařské zpracování, jak počítačově, tak třeba i kostýmově. Herci to také božsky zahrály. Ale tady tento článek není o filmu, ale o knize. Toto vše bohužel kniha postrádá. Nedočtete se podrobného vzhledu všeho od zvířat přes oblečení, postavy, místností až po kouzla. Dalo se to čekat, když je to scénář. Myslím si, že v tomto případě je lepší film než kniha. Přečtení knihy vám přidá možná to, že když jste něco ve filmu nepochytili, ve knize se toho dočtete.

Něco k obálce

Já prostě miluju tajemství pod přebaly knih a tady, to se podržte, je ďugalík! Jinak má nádherné zpracování, ta zlatá s tou modrou prostě ladí. 

Hodnocení

Rozjezd: 10%
Těšení na čtení: 10% Přečteno během jednoho odpoledne.
Sympatie postav: 10% Všichni byli fajní. Zvířátka hlavně.
Styl psaní: 9% Nemůžu dát 10, jelikož je to prostě scénář, no.
Nudné pasáže: 10% (0% byly - 10% nebyly)
Nápad: 10% Úžasný:
Popis: 5% Tady to fakt srážím.
Předvídatelnost: 10% 
Jak mě bavila: 10%
Očekávání: 10%
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
Celkem: 94%

Kde knihu koupíte nejlevněji, se dozvíte na Srovname.cz 

4 komentáře:

  1. Skvělá recenze :) Taky se ke mě tenhle scénář dostal a moc se mi líbil. Ve své recenzi jsem ji vychválila až do nebes, i přes netradiční formu psaní vím že se k němu vrátím :) Naprosto jsem si zamilovala její obálku, a určitě patří mezi nejpovedenější :)
    Měj se hezky :)

    OdpovědětVymazat
  2. Moc pěkná recenze! :) Na Zvířata se chystám :) Strašně se mi líbí grafická stránka knihy... Je vymazlená :)

    OdpovědětVymazat

Četli jste tuto knihu? Podělte se o svůj názor. Každý komentář potěší!

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS