Prázdninový knižní TAG- Natka

sobota 9. července 2016

Obrázek je z dílny Mony z blogu Život mezi knihami
Ahoj!
Mám pro Vás takový tag. Prázdninový. No snad se Vám bude líbit, protože jsem opět odpověděla na otázky, které by Vás mohli zajímat. Jde se na to..

  • Jaká kniha ti připomíná léto?
U mě je to jasná kniha Danteho holka. Už jen jak se kouknete na tu obálku, tak tam vidíte léto. A co teprve v tom ději. Je to asi nejvíce letní kniha, kterou jsem četla. Pak se mi taky vybaví kniha Můj život u sousedů. Opět, letní obálka tomu napovídá.

  • Čteš o prázdninách více než přes školní rok?

No, než přeš školní rok, celý školní rok, to určitě ne. Snažím se přečíst aspoň těch 10 knih. Ale snažím se číst častěji než když je to přes školu. Když je škola, tak čtení se věnuji nejvíce o víkendech. O prázdninách je to mnohem častěji. Ale je jasné, že čtu mnohem rychleji, protože mám celé dny volné.

  • Když si vybavíš prázdniny, jakou knihu si s nimi spojíš?

Asi jako při první otázce. Danteho holka. To, jak hlavní hrdinka pořád říká, že lepší prázdniny nezažila. To slovíčko prázdniny. 

  • Máš radši klasické knihy (papírové), nebo e-knihy (elektronické knihy)?

Jelikož já e-knihy nečtu a ani se mi to nelíbí, tak dávám přednost klasickým knihám. Já nemám ráda čtení z mobilu, počítače, protože se bojím, že mi to zkazí oči. Takže radši ty knihy. No a je to taky stará dobrá klasika..


  • Bereš si radši na dovolenou čtečku nebo knihu?

Opět, já nemám čtečku, takže kniha vyhrává. Ale kdybych měla čtečku, tak bych si vzala určitě ji, protože tahat knihy taky není zrovna nejlepší.☺

  • Kolik si schopná si vzít knih na dovolenou?

Podle toho na jak dlouho pojedu. Jestliže je to na týden, tak určitě dvě. Jednu už budu mít rozečtenou a dočtu ji v letadle a ta druhá na mě čeká při opalování..☼


  • Čteš o prázdninách nějakou povinnou četbu?

Já ve škole neměla povinné četby, takže ne!! Ale kdybych musela, tak bych asi nečetla, protože o prázdninách se má od školy udělat pohov, ne??

  • Jakou letní knihu bys rád/a viděl/a zfilmovanou?

Tak určitě by to byla kniha Můj život u sousedů a Čemu jsem věřila. Jsou to knihy, nad kterými jsem už uvažovala, jak by asi vypadal film. Takže tyto určitě. Mají totiž pěkný letní děj, takže tak..



  • Které místo z knih bys ráda navštívila?

Strašně moc bych chtěla navštívit 16. století v knize Mé sladké šestnácté století. Chtěla bych se tam dostat, protože mě zajímá, jak to vypadalo. A toto místo jsem tu dala taky proto, abych se neopakovala s kniha, které byly zmíněny dříve. Nebo teď mě ještě napadly Bradavice, i když jsem nikdy Harryho Pottera nečetla, tak asi Bradavice (taková záložní možnost)


  • 7. Kdyby jsi měla možnost prožít den s nějakou knižní postavou,  jaká by to byla?
No, to je těžké, protože bych jich chtěla více vidět. Ale asi by to byl Adam z knihy Jsem roztříštěná, America ze Selekce a Liv z První stříbrné knihy snů. Nevím proč zrovna tito, ale napadli mě jako první, při přečtení této otázky.. ☻



Snad se Vám dnešní tag líbil. Samozřejmě se můžete těšit i na další skvělé TAGY..


Natka♥

2 komentáře:

  1. Hezký tag! :) Danteho holku jsem nečetla, ale chystám se na Amy a Rogera na cestě, což je podle mě taky správné letní čtení :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ano. Taky tuto knihu mám v plánu. Sice nevím, zda to stihnu v létě, ale chtěla bych.
    A Danteho holka je opravdu letní kniha. Doporučuji..Natka♥

    OdpovědětVymazat

Četli jste tuto knihu? Podělte se o svůj názor. Každý komentář potěší!

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS