Recenze: P.S. Stále Tě miluju

sobota 16. července 2016

Všechny zdravím!
Jak už jste asi pochopili. Dočetla jsem nejnovější knížku od Jenny Hanové a to je P.S. Stále Tě miluju. Upozorňuju, že je tady hodně spoilerů na Všem klukům, které jsem milovala. Na tuhle knížku uslyšíte hodně chvály, ale také se dozvíte, co (nebo kdo) mě nejvíc štvalo. Jako klasika tady bude i děj, ale tentokrát ještě kratší něž obvykle, abych nevyspoilerovala ten určitý okamžik na začátku knížky. Kdy se Lara Jean rozhodne...
Ne já nemůžu.

Anotace:
Lara Jean nečekala, že se doopravdy zamiluje do Petera. Vždyť jen předstírali, že spolu chodí. Ale v jednu chvíli oba předstírat přestali a najednou je Lara Jean zmatenější než kdy dřív a neví co dělat. A pak se do jejího života vrátí kluk, co se jí dříve líbil, a spolu s ním i to, co k němu cítila. Je možné, aby byla holka zamilovaná do dvou kluků najednou?
Půvabné pokračování knihy Všem klukům, které jsem milovala
ukazuje, že láska není nikdy jednoduchá, ale že možná to ji činí tak úžasnou.

Můj názor:
Z knížky jsem naprosto nadšená. Ale přiznávám, že mě tak vážně štval Peter. Jak já jsem na něj byla naštvaná, to by se normálnímu člověku stávat nemělo. Tím samozřejmě neříkám, že jsem se ze čtení zbláznila (i když moje mamka si to myslí). Největší problém mám s tím, že jsem to četla první ze všech svých kamarádek a nemám možnost si o Laře Jean s někým popovídat. Takže se nemůžu dočkat, až se příště uvidím s Luckou a předám jí knížku. A teď už skoro jistě vím, že pokračování nebude. (Pokud byste se to nedozvěděli ode mně tak z komentářů na Databázi knih)

O autorce:
Jenny Han se narodila a vyrůstala v Richmondu ve státě Virginia. Nyní žije v Brooklynu. Studovala na "University of North Carolina at Chapel Hill" a v "New School in New York City" získala titul MFA v Psaní pro děti (Omlouvám se víc jsem nenašla)

10 věcí, které si z knihy odnesete (nejen o knize):
 1. Knížka začíná na Nový rok
 2. Prolog je dopis pro Petera.
 3. V Koreji se na Nový rok nosí hanbok.
 4. Láska může (v knížkách musí) být  komplikovaná.
 5. Lara Jean má brigádu v Belleview.
 6. Margot se objevuje asi ve čtvrtině pětině knížky.
 7. Peter neviděl Pomádu.
 8. Nesnáším Geneviev stejně hodně jako Lara Jean.
 9. Kitty už je deset.
10. Myslela jsem, že Petera vymažu ze seznamu Kluci, kteří udělali něco špatně, ale pak udělal další blbost.

Úryvek dopisu pro Petera)
Milý Petere,
chybíš mi. Je to jen pět dní, ale mně se po Tobě stýská, jako by to bylo pět let. Možná proto, že nevím, jestli je prostě konec, jestli spolu ještě někdy vůbec promluvíme. Teda, jsem si jistá, že se pozdravíme na chemii nebo na chodbě ve škole, ale bude to ještě někdy takové, jaké to bylo dřív? Jsem z toho smutná. Měla jsem pocit, že Tobě můžu říct cokoli. Myslím, že Tys měl taky takový pocit. Aspoň v to doufám.

Ukázka:
Dveře otevře Peter. Srdce mi v hrudi poskakuje jako neposedný zajíc. Peter má na sobě kostkovanou košili, kterou jsem ještě nikdy neviděla. Nejspíš ji dostal k Vánocům. Vlasy má trochu rozcuchané, jako by právě ležel. Nevapadá moc překvapeně, že mě vidí. "Ahoj." Zadívá se na moji sukni, která se mi pod kamátem nadouvá jako balon. "Proč jsi tak vystrojená?"
     "Protože je Nový rok." Možná jsem měla nejdřív jet domů a převléknout se. Aspoň bych se pak cítila víc ve své kůži, když takhle stojím u jeho dveří s prosíkem. "Ehm, no, co Vánoce?"
     "Dobrý." Pak vyčkává celé čtyři vteřiny, než se zeptá: "Co u tebe?"
     "Super. Máme nový štěňátko, jmenuje se Fox- Pickle." Peter se ani neusměje. Je chladný, nečekala jsem, že bude tak odtažitý. Možná to ani není chlad. Možná je to lhostejnost. "Můžu s tebou chvíli mluvit?"
    

Nejmíň oblíbené postavy:
Geneviev (to je asi jasné)
Margot (já ji prostě nemám ráda)
Chris (ji taky ne)
(Je zvláštní, že v nich není žádný kluk)

Děj:
No, jak už jsem se zmínila, všechno začalo tím, že Lara Jean (teď jí budu psát jako LJ) píše první milostný dopis Peterovi. Úryvek z něj jsem vám napsala. A na nový rok po oslavě s rodinou, kde měla na sobě hanbok ji Margot přemluví, aby svůj milostný dopis dala ještě ten den Peterovi. Ale LJ se nechá přemluvit jenom pod podmínkou, že si Margot promluví s Joshem. Po oslavě LJ táta zastaví u peterova domu. LJ zazvoní a Peter otevře. Lara Jean je hodně nervózní a potom ještě víc, když se ukáže, že je Peter tak chladný. Takže to Lara Jean vzdá, popřeje Peterovi šťastný nový rok, ale když chce odejít Peter jí zastaví a zeptá se, co to drží v ruce. LJ samozřejmě neřekne, že je to milostní dopis pro něj, ale že je to leták, který měli u dveří a že ho vyhodí, ale Peter jí to neuvěří a vytrhne LJ obálku z ruky, vytažený papír dá LJ nad hlavu, aby mu ho nemohla vytrhnout. Lara Jean sklopí hlavu a Peter... Ne to by myslím stačilo.
Když se LJ dostane domů, zjistí, že Margot byla za Joshem, ale brečí u sebe v pokoji, takže to asi nedopadlo dobře. A o pár dnů později se na Instagramu Anonybitch objeví to video. A teď už dost, myslím, že jsem napsala dost, aby vás knížka zaujala a chtěli si ji přečíst...

První a poslední věta:
(Prolog nepočítám)
Kitty už od rána v jednom kuse kňourá a mám podezření, že Margot i táta mají malou novoroční kocovinu.
A pak se líbáme v jeho náručí, objímáme se a líbáme a oba se chvějeme, protože oba víme, že právě teď jsme se stali skutečnými.

Hodnocení:
97%

Tak snad jste si můj článek užili. Naplno si užívejte prázdnin a lajkujte fotky na Instagramu ☺. Pokud si chcete knihu taky koupit, její nejlepší cenu najdete na Srovname.cz


♫Klárka

2 komentáře:

  1. 1. díl této knížky, který se jmenuje VŠEM KLUKŮM, KTERÉ JSEM MILOVALA mě velice zaujal. Dostala jsem ji k Vánocům společně s knihou P.S. STÁLE TĚ MILUJU což je 2. díl jak jste už psali.
    četla jsem už hodně knih u kterých jsem byla doopravdy přesvědčená, že to byly ty nejlepší knížky na světě. Teď už ale vím, že jsem se velice zmýlila, protože toto jsou nejlepší knihy!
    Autorka má velmi výjimečnou "fantazii", jestli se tomu dá takhle říkat.
    Tak jo, nebudu tady psát nekonečně dlouhý citát a shrnu to dohromady: TYTO DVĚ KNIHY DOPORUČUJI!!!!!!!

    OdpovědětVymazat

Četli jste tuto knihu? Podělte se o svůj názor. Každý komentář potěší!

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS