Recenze: Lola a kluk od vedle

středa 23. března 2016

Už jsem dočetla druhou knížku od Stephanie Perkins, mám hodně co psát, takže doufám, že recenze bude dostatečně dlouhá a bude se vám líbit. (Vím, že to píšu pokaždé.)


Anotace:
Začínající návrhářka Lola Nolanová nevěří na módu… věří v kostýmy. Čím výraznější outfit, čím třpytivější, čím zábavnější, čím divočejší – tím líp. Ale Lola je přes neskutečné modely také hodnou dcerou a kamarádkou s velkými plány do budoucna. Všechno je perfektní (včetně jejího sexy přítele rockera), dokud se do sousedství nevrátí obávaná dvojčata Bellova. Calliope a Cricket. Hlavně Cricket, nadaný vynálezce, který zrovna vystoupil ze stínu vlastní slavné sestry. Cricket, který by se moc rád vrátil do Lolina života. Lola teď dumá, jak se poprat s city ke klukovi od vedle… a vypadá to na dlouho!

Můj názor:
Tahle knížka je zajímavá. Zaprvé tím, že je to DOKONALÝ příběh a zadruhé, proto že NIKDE nebyla k sehnání. A že jsem byla všude. Ani v jedné ze dvou knihoven, které navštěvuju, ani v knihkupectví, ani žádná kamarádka tu knížku nemá a ani v Paláci knih v Praze. Sehnala jsem ji v knihkupectví Knihy Dobrovský v Praze. A i tam byl poslední výtisk. Navíc se mi tak trochu roztrhla.

Děj:
Lola Nolan má tři přání: 1. Chce jít na ples v šatech jako měla Marie Antoinette. 2. Aby její rodiče začali brát jejího přítele Maxe takový jaký je. A 3. Ať už nikdy nepotká dvojčata Bellova, Calliope a Cricket. Ale ti se tam přestěhujou.  Vlastně se tam nastěhuje jenom Calliope s rodiči, Cricket studuje na vysoké v Berkeley. Ale je tam na víkendy. Když byli malí všichni tři si spolu hráli, ale když byli větší Calliope se s Lolou přestala bavit. S Cricketem se Lola kamarádila pořád, ale potom se odstěhovali, protože Calliope nevyhovoval trenér krasobruslení, kterého měla. Jenže o třičtvrtě roku později se tam přistěhovali znovu. Vždycky když šla vyvenčit svého psa Betsy, šel s ní i Cricket. Pak ho pozvala na svoje (myslím) jedenácté narozeniny a kdyby je Calliope nevyrušila, tak by se políbili. O měsíc později měli narozeniny Calliope a Cricket, když se Lola zeptala Cricketa co bude dělat, řekl, že nic, protože měla Calliope závody. Lola ho tak litovala, že mu šla koupit dárek. Myslím, že něco jako šroubovák, který potřeboval, ale nikde ho nemohl sehnat. Cricket byl nadějný vynálezce. Ale když se s dárkem vracela domů viděla, že se u Bellových slaví. A ona nebyla pozvaná. Když oslava skončila Cricket přišel do svého okna, hned naproti Lolinu, a oznámil, že se zase stěhujou. Od té doby nesnáší Cricketa víc než Calliope.

První a poslední věta:
Mám tři prostá přání.
Kanady s platformou si razí cestu k sálu, kam se chystám vstoupit s hlavou vztyčenou a ruku v ruce s klukem, který mi dál měsíc i s hvězdami.


Kde knihu seženete nejlevněji se dovíte na Srovname.cz 

Hodnocení:
100%


♫Klárka

Žádné komentáře:

Okomentovat

Četli jste tuto knihu? Podělte se o svůj názor. Každý komentář potěší!

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS