Recenze: Kdybychom se neviděli

sobota 19. března 2016

Ano, ano. Už dlouho nebyla žádná recenze, jen vedlejší články. No a já se to rozhodla napravit. Tak snad se Vám recenze bude líbit..



Lex byla šťastná. Měla kompletní rodinu. Kluka, co milovala. Kamarády, kteří se na ni nedívali, jako by se měla každou chvíli zhroutit.
Teď je z ní holka, jejíž bratr spáchal sebevraždu. A vypadá to, že už taková bude navždycky.
Lex se teď pokouší poskládat si život dohromady a snaží se vytěsnit, co se stalo té noci, kdy Tyler zemřel. Ale je tu tajemství, které nikomu neprozradila, esemeska, kterou Tyler poslal, co mohla změnit všechno.
Lexin bratr je pryč. A ona zjišťuje, že duchové nemusí být skuteční, aby vám nedovolili jít dál.



Můj názor:
Ano, anotace prozradila dost. Ale ne zcela všechno. Tahle kniha je pravdu úžasná. Kdo ji ještě nečetl, tak by měl. To jak autorka napsala tuhle knihu, je fascinující.  Je to proto, že se inspirovala svým vlastním životem. Vše to vylíčila na konci. To, když ztratíte někoho blízkého, o tomhle je tahle kniha. A jak už u mě ve zvyku bývá, brečela jsem. Dojala mě ty slova na posledních dvou stránkách.

Recenze:
Lex je čtvrťáku na střední. Maturantka. Její mladší bratr spáchal sebevraždu. Všichni ji vidí jako 
'holku, které umřel brácha'. Lexiin terapeut Dave ji doporučil, aby psala deník.Tím pádem se vrací do minulosti. To jak si vzpomíná na pěkné chvilky se svým bratrem. A snaží se přijít na to, co Tye přimělo k sebevraždě. Někdy se jí zdají sny o smrti bratra. Její bratr. Tyler. Spáchal sebevraždu v garáži. Ano ta představa mě děsí. Ale Lex se s tímto faktem musí smířit. A stejně i její mamka.

V knize jsem prožívala napětí, bolest, ale i smích.  Někdy jsem i zatajovala dech. Nejvíce slz mi ukáplo na konci knihy. A zároveň je tahle knížka je i trochu záhadná. Čekala jsem..to co jsem čekala. Čekala to i Lex. A pak jsme to zase nečekaly. A pak to zkončilo. 


Hlavní hrdinka se jmenuje Alexis. Zkráceně Lex. Je chytrá, jde ji matematika. Všechno si skládá do rovnic. A přijali ji na nejlepší matematickou vysokou školu. MIT. 
Pak se tam přimotá její dávná kamarádka z dětství Saddie. Ta věří na duchy a takové ty věci. A ta se jí právě s tímhle snaží pomáhat. Lex totiž několikrát zahlédla ducha Tye. No ale na konec se ukáže je to byl jen záblesk myšlenek. 
Další a méňe podstatní jsou kamarádi od Lex nebo Tye: Beaker, El, Daiman, Steven.



Promiň, mami, ale byl jsem míň než prázdný.


Ano, tahle věta. Při přečtení téhle věty se mi nahnaly slzy do očí. Je to spojené s Tyovou smrtí, ale více neřeknu.
To jak Ty spáchal sebevraždu mě docela dostalo. 

Obálka:
Kdo si přečte knihu, zjistí, proč zrovna tahle obálka. Žlutý přilepovací papírek na zrcadle...

Mimochodem, kde seženete knihu nejlevněji se dozvíte na Srovname.cz


Smrt je všude kolem nás.
Jen si jí nevšímáme.
Dokud nemusíme.

Hodnocení:

95%

♥Natka♥

3 komentáře:

Četli jste tuto knihu? Podělte se o svůj názor. Každý komentář potěší!

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS