Recenze: Solitaire

úterý 29. března 2016

Jak už jsem včera slíbila, připravila jsem recenzi na Solitaire od Alice Osemanové.


Anotace:
Pokud by vás to napadlo, tak tohle není žádná love story. Jmenuju se Tori Springová. Ráda spím a ráda bloguju. Minulý rok – před tím vším, co se stalo s Charliem a předtím, než jsem se musela vypořádat s maturitou a přihláškou na vysokou a faktem, že jednoho dne opravdu budu muset začít s lidmi mluvit – jsem měla kamarády. Všechno bylo úplně jinak, řekla bych, ale to teď skončilo. Teď je tady Solitaire. A Michael Holden. Vím, o co se Solitaire pokouší a Michael Holden je mi ukradenej. Fakt jo. Solitaire je výborný debut devatenáctileté Alice Osemanové, ideální pro všechny, kteří se nadchli pro příběhy Johna Greena či Rainbow Rowellové. Její hlavní hrdinka Tori je cynická až do morku kostí a autentická středoškolačka stejně jako její autorka.

Můj názor:
Je to jedna z knížek, co opravdu zaujmou už na začátku příběhu. S hlavní postavou, Tori, jsem se úplně nestotožnila, ale chápala jsem její pocity a myšlenky. Takže pokud byste chtěli přečíst knížku, která bude napínavá a romantická, rozhodně vyberte tuhle, protože se vám to vyplatí.

Děj:
Na začátku knihy Tori popisuje sebe a všechny důležité postavy. Například Becky, Toriinu nejlepší kamarádku. Začíná ti ve škole (jak jinak) na začátku roku. Na skříňce najde růžový papírek s šipkou. Když po šipce jde uvidí další a další a šipky ji zavedou do staré počítačové učebny. A tam se potká s Michaelem Holdenem. Spolu najdou poslední papírek a na něj je napsáno: SOLITAIRE.CO.UK.

Pro případ, že žijete v jeskyni, nechodíte do školy nebo jste prostě zabednění, vám to vysvětlím. Solitaire je vlastně pasiáns, karetní hra, kterou hrajete sami se sebou.

První a poslední věta:
Jakmile vejdu do společenské místnosti, všimnu si, že většina lidí včetně mě je napůl mrtvá.
A nejsem sama.

A malý bonus. 10 faktů o Tori a Solitaire:
1. Tori chodí do šesťáku na Higgs a je jí šestnáct let.
2. Becky má na Facebooku 2028 přítel.
3. Charlie Spring, bratr Tori, je psychotik.
4. Michael Holden je vážně zvláštní člověk.
5. Tori se celým jménem jmenuje Victorie Anabel Springová.
6. Solitaire je webová stránka, která si dělá legraci ze školy.
7. Autoři Solitaire jsou až do konce knihy anonymní.
8. Tori se narodila 5. dubna.
9. Má to opravdu nečekaný konec.
10. Solitaire je vážně okouzlující příběh.

Musím říct, že nejvíc práce na tomhle článku jsem měla u toho, kde jsem měla vymyslet deset faktů. Takže snad tenhle bonus nějak oceníte. Kde Solitaire seženete nejlevněji se dozvíte na Srovname.cz

Hodnocení:
99%

♫Klárka

PS:
Přemýšlím o tom, že na začátku prázdnin začnu psát nějakou knížku na blog. Takže se chci zeptat jestli byste chtěli, abych něco psala.

1 komentář:

Četli jste tuto knihu? Podělte se o svůj názor. Každý komentář potěší!

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS