Recenze: Odpusť mi, Megan

čtvrtek 21. dubna 2016

Ahoj. Po opravdu dlouhé době píšu další recenzi. Poslední recenze je Čemu jsem věřila. To bylo někdy na začátku měsíce. Já od té doby moc nečetla. A tuhle knihu jsem měla přečtenou opravdu rychle. Za 3 dny. No není se čemu divit, protože má jen 253 stránek.



Anotace:
Některá tajemství by měla zůstat skryta…
Megan nemluví. A ani nemůže. Loni v létě se stalo něco hrozného a ona slíbila, že o tom nikdy nikomu neřekne. Trápí ji strašná vina. Přišla o kamarádku, odcizila se mámě a stala se terčem posměchu spolužaček. Nebýt Luka, neměla by už nikoho.
A pak se na jejich škole těsně před závěrečnými zkouškami objeví Jasmine. Temperamentní, nádherná, upovídaná Jasmine. A chce se s Megan kamarádit. Díky ní připadá Megan život zase o něco barevnější. A nejen jí. Jasmine padne do oka i Owenovi, za kterým pálí holky z celé školy. 
Jenže pak se kolem nich začnou dít zvláštní věci. Že by to byla náhoda? Nebo jim hrozí nebezpečí? Megan by ráda znovu mluvila. Ale bojí se. Protože jestli se jí hlas vrátí, bude to znamenat jen jedno. Pravdu.


Můj názor: 
Kniha je opravdu úžasná. Asi to je hlavní hrdinkou. Nemluví. Takže v knize jsou její myšlenky, které by ráda vyslovila. A to je na téhle knize zajímavé.
K ději. V první půlce se nic moc neděje. Vše začne až v druhé polovině. A to nejzajímavější na posledních 20 stránkách. V knize jsou i dopisy, které vysvětlí i část příběhu.


"Snažím se křičet, ale kromě hrdelního chrčení ze mě nevyjde ani hláska."


Recenze: 
 V 16 letech její matka otěhotněla. Její otec za 3 měsíce utekl, a proto ho nikdy neviděla. S výchovou ji pomáhali její prarodiče, než oba dva umřeli. Ve škole ji lidi nemají rádi. Má jen jednoho nejlepšího přítele- Luka.
Megan ztratila  hlas po tom, co umřela její nejlepší kamarádka Hana. Nemluví, protože nikomu nechce říct pravdu. Doktoři říkali, že to chce čas na vracení jejího hlasu. Ale ten se ji nikdy nevrátil. Až po tom, co se do města přistěhovala nová holka Jasmine. Ta se stane okamžitě její nejlepší kamarádkou. Jasmine je oprati Megan strašně upovídaná. Ty spolu zažívají dobrodružství, radost, romantiku, ale i hádky a nedorozumění. 
Proč nemluví. Před rokem ji zemřela kamarádka Hana. Spadla z houpačky, která byla původně nad vodou, lae pak ji přesunuli nad propast. Megan žije s tušením, že za to může ona. Ale na konec zjistí, že to byl někdo jiný. Konec byl na mně moc rychlý. Ale zase hodně napínavý. 



Postavy:
Megan: Němá hoka, co ztratila kamarádku. Ráda fotí. Má jen mamku a některé své kamarády.
Jasmine: Upovídaná holka, která se přestěhovala Kypru. 
Luke: Ten, který za všechno může. Hodně zamotá příběh. A to jen kvůli Jasmine.


Obálka:
Jak jinak mě kniha zaujala díky obálky. Na obálce jsou i některé prvky příběhu. Nádherné zpracování. A pěkná barva. 

Pokud by jste si chtěli knížku koupit, její nejepší cenu se dozvíte na Srovname.cz
Hodnocení:
90%

♥Natka♥ 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Četli jste tuto knihu? Podělte se o svůj názor. Každý komentář potěší!

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS