Recenze: Všechny malé zázraky

neděle 24. dubna 2016

Ahoj! Tohle je oficiálně poslední nedělní článek, který vyjde ještě na hodně dlouho. Tak si moji recenzi užijte!

Pokud víte četla jsem dost známou knížku Všechny malé zázraky. Která mimochodem bude zfilmovaná. ☺ Rozhodně neřeknu jak to skončilo, i když bych to s radostí prozradila. Vážně, vážně, vážně přísahám, že to neudělám.




Anotace:
Strhující příběh o hledání a (ne)nalézání, o lidských předsudcích a první lásce.

Theodora Finche fascinuje smrt. Violet Markeyová zase žije pro budoucnost – těší se na den, kdy dokončí střední školu a bude moct opustit rodné městečko, které jí připomíná nedávnou tragickou smrt sestry. Když se ti dva potkají na římse školní zvonice, není ale docela jasné, kdo koho vlastně bude zachraňovat.

Finch je obyčejný kluk, až na to, že trpí bipolární poruchou. Violet je obyčejná holka, až na to, že Finchovi přijde úplně neobyčejná. Ty dva svede dohromady školní projekt, jehož cílem je objevovat „krásy Indiany“, a oba při tom učiní zajímavé objevy...

Děj:
Finch potká Violet na školní zvonici, kde měli oba v plánu skočit, ale ani jeden to naštěstí neudělají. Jedinou hodinu, kterou mají společně je zeměpis Spojených států. Tam dostanou za úkol projekt. Violet se hodlá vymluvit na "zvláštní okolnosti". Zvláštní okolnosti jsou to, že jí zhruba před rokem zemřela sestra Eleanor kvůli autonehody. Od té doby má Violet dalo by se říct vážné deprese. Bere si to za vinu, protože to ona řekla Eleanor, aby jela tam kde havarovala. Ale Finch se Violet stihne zeptat jestli by nechtěla s ním do dvojce, dřív než se omluví. 

Abych vám nevyspoilerovala celou knížku radši skončím tady. Pro ty, kdo to četli, a neví. Bude se natáčet film, právě podle Všech malých zázraků.

První a poslední věta:
Je dnes ten správný den na smrt?
Cítím jak ve mně narůstají tisíce pocitů.


Kde seženete knihu nejlevněji se dozvíte na Srovname.cz

Hodnocení:
93%

Klárka

Žádné komentáře:

Okomentovat

Četli jste tuto knihu? Podělte se o svůj názor. Každý komentář potěší!

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS