Recenze: Dýchání pod vodou, Hvězda

pondělí 23. května 2016

Ahoj!

Zdravím Vás u další recenze. Dneska to je teda velká recenze. Vybrala jsem si dvě knihy od spisovatelky Alex Flinn. První kniha je Dýchání pod vodou. Tato kniha má i své pokračování. Druhý díl se teda jmenuje Hvězda.  A proč zrovna tuto sérii? Protože knihy na sebe pěkně navazují, takže by bylo škoda psát dvě recenze.







Dýchání pod vodou


Anotace:
 Nick je jedním z vyvolených. Studuje vysokou školu, je inteligentní, oblíbený, bohatý. Lidé si myslí, jak snadný má život. Až na jednu věc. Nick nikdy nikomu neřekl o otcově násilnické povaze. Když se Nick setká s Caitlin, myslí si, že se všechny jeho problémy vyřeší. Caitlin má všechno, co Nick kdy chtěl - je krásná, talentovaná a miluje ho. Najednou se všechno změní. Nick se musí smířit s tím, že mu jeho otec dal víc než jen zelené oči a peníze. V trýznivé cestě sebeobjevování se Nick dozví pravdu o sobě samém – věta „jaký otec, takový syn“ v sobě může skrývat i cosi děsivého.

Můj názor:
Kniha mě mile překvapila. Čekala jsem úplně jiný děj. Celkově, tahle kniha je něco nad průměr. Moc mi nesedlo to vyprávění Nick, co by hlavního hrdiny. Ale autorka se s tím pěkně pohrála a pak vznikla tato kniha, která stojí za přečtení.



Děj:
Celým příběhem nás provází Nick. Je to mladý kluk, který chce získat Caitlin zpátky. A proč? Silně ji udeřil a ona ho poslala k soudu. Teď má zákaz se k ní přibližovat, mluvit s ní. Je to normální příběh odehrávající se ve škole. Kapitoly jsou rozděleny podle data. Kniha začíná 2. ledna. Mezi tím vším ještě Nick píše deník. Svůj deník, o sobě. O svém minulém životě. Jak se seznámil s Caitlin a proč ji udeřil a jak spolu vycházeli. A otázkou je proč ten deník píše. On by to jen tak sám nepsal. Má to nařízeno od paní soudkyně. A v příběhu, který není napsán ve formě deníku, se musí scházet se třídou, ve které se scházejí děti se stejným problémem. Celý příběh končí dvěma kapitolami. Bylo 12. července a najednou to skočilo na 2. září, kdy se už Nick chystal na vysokou školu. Byl to takový skok, že jsem si to ani nestihla uvědomit. 

Postavy:
Nick- Na venek hodný, okouzlující kluk. Ale uvnitř je agresivní. To má po svém otci.
Caitlin- Milá, hodná holka, která splní vše, co si kdo zamane.
A pak se tam objeví spousta dalších postav jako například Elsa, Tom, Leo, Mario..

Upřímně Vám řeknu, že se mi více líbila ta část, když Nick psal deník. Není to takové nudné, jako v normálním ději. 
Tuhle knihu bych doporučila všem, kdo si chce odpočinout od napínavých a příliš romantických knih. Je to taková od dechovka, která má jen 212 stan. 



Hodnocení:

70%



Hvězda


Anotace:
Někdy se blog stane tím jediným místem, kde se můžete bez obav svěřit se vším, co vás trápí. Tak to aspoň dělám já. Podle ostatních jsem prý skvělá, talentovaná, prostě okouzlující, ale já si tak rozhodně nepřipadám, spíš naopak...








Můj názor:
Kniha na předešlou knihu navazuje. Celý děj je pěkný a odpočinkový.
Děj:


Děj vypráví Caitlin.  Když Cat byla menší tak trpěla nadváhou. Později začala chodit s Nickem. Po čase se vše zhroutilo, ale Cat musela žít dál. Caitlin zpívala ve školním sboru. Má velký talent na operu. 
A proto se rozhodne jít na konzervatoř. Zkusí konkurz. A přijmou ji. Není divu, když má takový talent. Její mamce to neřekla a když se to později dozví, tak ji tam nechce pustit. Nakonec se teda rozhodne, že tam půjde. Její sen je být hvězda. Celou knihu se Caitlin snaží urovnat svůj vztah s matkou. Vše půjde jen k lepšímu.

Na konzervatoři jsou všichni nadaní. Ale Caitlin je tak nadaná, že dostane roli v muzikálu.  Bude zpívat duo se Seanem z čeho není zrovna nadšená.
Sean skoro vůbec nemá čas, ani na poslechnutí písničky, ani na zkoušení. To se Cat nelíbí. Ale vše se vyřeší a začnou spolu trénovat.

V některých částech knihy se objeví i Nick. I když se ho bojí, baví se s ním. 
Jako on v prvním díle si Cat píše svůj deník. Jako jiné holky ze školy. Jenom jiným způsoben než ony. Nezveřejňuje ho. 



"Taky mám v plánu být jednou hvězda - ta opravdová..."


Postavy:


Caitlin: Trpělivá holka co si jde za svým cílem. V první knize to tak nevypadalo, ale jelikož je to její děj, tak se nám moc mile otevřela, kdo opravdu je. Chce v životě dosáhnout velkých cílů.
Sean, Misty, Nick,..

Tady tahle kniha je příjemné čtení pro holky. Nejde říct že je to nějaký přehnaný román, ale je to spíše Young adult.


Hodnocení:

80%

Natka♥


Četli jste  už tyto knihy? 
Nebo se na ně teprve chystáte?
Kde najdete knihy nejlevněji se dozvíte na Srovname.cz

Žádné komentáře:

Okomentovat

Četli jste tuto knihu? Podělte se o svůj názor. Každý komentář potěší!

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS