Kniha kouzel TAG- Klárka

úterý 9. srpna 2016

Všechny zdravím!
Protože jsem na dovolené, tak jsem nevěděla, jaký článek mám udělat. Tak jsem si řekla, že po dlouhé době napsat Tag. A tenhle se mi dost zamlouval, takže si ho užijte!
1. Kozlo, jež Vás přenese do děje jakékoliv knihy, přesně do chvíle, kterou si vyberete. Kam se necháte přenést, do jaké chvíle a proč?
Tahle otázka je neuvěřitelně těžká. Chtěla bych 'prožít' celou Selekci, ale nejspíš bych si vybrala okamžik z Dcery, kdy Eadlyn zjistí, že bude v Selekci i Kile. Protože mě v knížce pobavila ta situace během natáčení. ☺

2. Kouzlo Vám umožní vytáhnout libovolnou postavu z knihy a převést ji do reálného světa. Koho vytáhnete a proč? Co s ní uděláte v reálném světě?
Rozhodně Xemeriuse z knížek od Kerstin Gierové z trilogie Drahokamy, který se poprvé objevil v druhém díle Modrá jako safír. Samozřejmě bych ho musela vidět, aby to kouzlo dávalo smysl. Mohl by mi radit při testech...

3. Kouzlo, které Vám dá možnost přetvořit konec knihy. Který konec předěláte dle vašich představ a proč? Jak moc velký rozdíl mezi původním a novým koncem bude?
Všechny malé zázraky. Tak jak to skončilo, tak to skončilo. Vážně mě to dojalo, ale asi bych to nenechala tak skončit.

4. Kouzlo má za účel zabít postavu z knihy dle Vašeho výběru ve Vámi zvolenou chvíli. Kterou postavu, kdy a proč zabijete? Jak to podle vaší teorie ovlivní děj knihy?
Nejradši bych zabila Anabel a Arthura z zatím nedokončené trilogie Silber od Kerstin Gierové. Proč? Protože si to zasloužili. Kdy? Na konci Třetí stříbrné knihy snů, aby mohl ten třetí díl vzniknout.

5. Když tímto lektvarem polijete stránku knihy, přehraje vám scénu, která se zrovna odehrává.

Jakou scénu byste takto chtěli vidět na vlastní oči a né o ní jen číst a z jaké je knihy? Proč právě tuhle scénu?
Tak to bych asi měla zvážit otázku číslo 1. Upřímně já bych chtěla vidět všechny knížky jako film. Ale například bych chtěla vidět první setkání Liv s Grasonem, Henrym, Jasperem a Arthurem. Jak tam Persephona stojí jako solný sloup a Henry a Liv současně srazí k zemi grap.

6. Lektvar, po jehož vypití se na 1 hodinu stanete hlavní hrdinkou/hlavním hrdinou vybrané knihy v libovolnou chvíli.
Kým byste se stali a co byste udělali jinak?
Gwendolyn na konci Modré jako safír. Ona od Gideona utekla. (Důvod vám neřeknu. Jednoduše si to musíte přečíst.) Já bych ho tak kopla do nohy, že by se z toho ještě týden dostával a nemohl by chodit.

7. Lektvar, který vymaže zvolenou knihu ze světa i z paměti lidí.
Kterou knihu byste bez výčitek nechali přestat existovat? Čím se provinila, že si něco takového zaslouží?
To nejde. Ať už by to byla jakákoli knížka. Jako člověk, co si přeje stát se spisovatelem, chci říct, že kdybych napsala knížku a ta by byla vymazaná ze světa a já bych si ji ani nepamatovala, bylo by mi to strašně líto. Někomu se ta knížka může líbit.

8. Kouzlo, díky kterému Vámi vybraný autor napíše knihu, jakou si jen zamanete.
Od koho byste chtěli knihu na přání? Proč? A o čem by byla?
K tomu mám jednoznačně rychlou odpověď. Kerstin Gierová nebo Kiera Cassová. Prostě zbožňuju jejich knížky... Byla by o čemkoliv, o čem píšou, protože kdybych si vybrala téma sama, tak by mě knížka až tak nezaujala.


SPOILER SELEKCE (PRVNÍ) A BITVA O HEX HALL
9. Kouzlo Vám umožní přidat novou nebo oživit již zemřelou postavu v jakékoliv knize a určit jí její další osud.
Koho byste nechali vstát z mrtvých anebo kam byste přidali jakou postavu? Jaký charakter by nová postava měla? Za jakým účelem by postava obživla/přibyla? Jaký by byl její život v knize?
Zvolím druhou variantu. V knize První bych oživila Anne. Protože... straně mi té hodné komorné bylo líto, protože neměla šanci na vlastní život.
A v knize Bitva o Hex Hall bych přivedla zpět k životu Cala. (Aspoň myslím, že se tak jmenoval ten Sophiin snoubenec.) Sice by si ho Sophie nevzala, ale nezasloužil si umřít v jámě s démonama.
KONEC SPOILERU

10. Kouzlo, díky kterému můžete vytvořit vlastní svět kombinací již existujících světů a přesně si vybrat obyvatele, včetně postav z jakýchkoliv knih.
Jaký svět byste vytvořili a kdo všechno by v něm měl žít? Jak by fungoval? Co by se tam dělo? Jak by tam žily určité existující postavy a jak by se zkřížily jejich osudy?
Dobře tak tahle otázka je hodně těžká, protože mi došlo, že je hodně fiktivních světů, ale skoro žádný v sobě nemá nic dobrého
Kombinace světů: Selekce, ale s méně omezením, jestli mě chápete, dál svět z Harryho Pottera, samozřejmě Divergenci a v neposlední řadě i Percyho Jackona.
V tomto světě by mohli žít všichni, jak hlavní představitelé těchto knih, tak i obyčejní lidé jako v Selekci.
Svět by se rozděloval do frakcí, ale mohli byste se stýkat se svou rodinou i po změnění frakce. Bylo by jich víc a kouzelníci by měli své vlastní frakce, které by se jmenovaly jako koleje v Bradavicích. Polobohové by se mohli řadit, kam by chtěli, ať už k obyčejným lidem nebo ke kouzelníkům. A tomu všemu by velela rodina Schreaveových. Do Selekce by se vybíraly dívky (případně kluci) z frakcí... A myslím, že už chápete. To by mohla být zajímavá knížka. Ještě vymyslet zápletku a mohlo by to jít rovnou na Wattpad.

Snad se Vám Tag líbil. A možná popřemýšlím i o té knížce. Napište do komentářů, jestli byste takový mišmaš knížek četli.

♫Klárka



2 komentáře:

  1. Ano, četli. Mrzí mě, že jsi neodpověděla na všechny otázky u otázky č.8. Jinak TAG je supér.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju za připomenutí. Vůbec jsem si toho nevšimla, ale hned to spravím... Klárka

      Vymazat

Četli jste tuto knihu? Podělte se o svůj názor. Každý komentář potěší!

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS